0
0
0

Що робити, якщо натирає взуття?

Що робити, якщо натирає взуття?

Що робити, якщо натирає взуття?

Всі ми з дитинства знайомі з фразою «краса вимагає жертв», і можемо сказати, що часто вона використовується по відношенню до взуття. Жіноче взуття тут, звичайно ж, займає позиції лідера. Адже щоб відповідати образу, можна й потерпіти, взуваючи незручні туфлі з високою шпилькою. Зате красиво та ефектно! 

Але якщо замість шпильок віддати перевагу мокасинам, то терпіти і зовсім не доведеться. Інша справа, якщо проблема полягає в тому, що взуття (навіть без підборів) починає натирати у певному місці. Погодьтеся, терпіти таке дуже важко, та й не потрібно. Адже є безліч способів виправити цю ситуацію.

Улюблені туфлі або чоботи можуть натирати у таких місцях:

  • п'ята;

  • пальці;

  • у підйомі або з боків;

  • на місці шва взуття.

Є звичайно й інші варіанти, пов'язані з фізіологією або особливою анатомічною будовою ноги (наприклад, набряклість або опуклі кісточки). Тут уже потрібен індивідуальний підхід до вибору обновки. Через інтернет в такому випадку також краще не купувати, оскільки дуже важлива ретельна примірка.

Як розносити тісне взуття та уникнути натирань: поради, способи

Якщо намічається важлива подія, і для неї ви купили нову пару розкішних туфель жіночих або класичні чоботи чоловічі, не надягайте їх вперше на свято. Нове взуття важливо заздалегідь розносити! Інакше воно може заподіяти масу дискомфорту в невідповідний момент. Походіть в ній по квартирі протягом декількох днів - так ваші ноги звикнуть до нового положення, не втомлюватимуться, а виріб не натиратиме шкіру.

Але що робити, якщо вже розношене взуття продовжує травмувати шкіру ніг у певних місцях? Способів вирішення проблеми є кілька:

  1. Натирає п'ята: найбанальнішим виходом із ситуації буде використання звичайного пластиру, який можна купити у будь-якій аптеці.

  2. Часто шкіра подразнюється та натирається в області ремінців (сандалії, босоніжки). Купуйте спеціальні силіконові смужки, яких не видно на нозі, і вони надійно захистять від неприємних відчуттів.

  3. Якщо натирають шви: можна спробувати зробити їх плоскішими. Найкраще з цим завданням впорається взуттєвий майстер.

  4. Чоловіче взуття найчастіше натирає у пальцях. У такому випадку можна спробувати їх розносити, одягнувши товсту, теплу шкарпетку, або змочити туфлі в прохолодній воді і ходити в них по будинку. Як правило, шкіра добре піддається розтягуванню, і за рахунок еластичності після декількох днів використання проблемні ділянки зникнуть.

Якщо не вдається вирішити проблему в домашніх умовах, можна звернутися за допомогою до майстра. В крайньому випадку прийдеться здати пару назад до магазину.

Коментарі