0
0
0

Як правильно зберігати взуття, щоб зберегти її зовнішній вигляд

Як правильно зберігати взуття, щоб зберегти її зовнішній вигляд

Як правильно зберігати взуття, щоб зберегти її зовнішній вигляд

Якщо ви віддаєте перевагу якісному взуттю, то напевно хочете, щоб воно слугувало не один сезон, і при цьому зберігало ефектний вигляд. Але часто бувають ситуації, що мокасини, туфлі, чоботи чи сандалії дуже швидко втрачають свою привабливість:

  • їх колір тьмяніє;

  • вони деформуються;

  • матеріал тріскається і т.д.

Як результат, у вас просто зникає бажання їх взувати. Настрій псується і з'являються думки, що потрібно знову виділяти кошти, щоб купити чоботи жіночі або кросівки шкіряні чоловічі. А це викликає роздратування. 

Але поганий вигляд взуття залежить не від низької якості товару! Як би дивно це не звучало, але стан туфель, чобіт або мокасин безпосередньо залежить від того, в яких умовах вони зберігаються. І якщо ці умови погані, то жоден виробник не може гарантувати, що тривалість експлуатації взуття буде тривалою.

Різне взуття зберігається по-різному

Видів взуття на сьогоднішній день існує дуже велика кількість і деяким навіть буває складно запам'ятати назву всіх моделей (погодьтеся, це завдання вищого рівня, особливо для чоловіків). Оскільки жіноче взуття різноманітніше, то й правил зберігання для нього існує набагато більше. Адже кожній модниці зрозуміло, що легкі шкіряні сандалії слід зберігати зовсім не так, як зимові ботфорти із замші. Але в будь-якому випадку є й загальні правила. Виділимо основні з них:

  1. Все взуття перед зберіганням (або консервацією до наступного сезону) повинно бути почищеним та обробленим спеціальними захисними засобами (виходячи з матеріалу).

  2. Воно в жодному разі не повинно бути вологим. Особливо це стосується лакованих виробів (лакове покриття може потріскатись). Тому перед тим як відправити туфлі або черевики в темну шафу, їх слід ретельно просушити.

  3. Для формованих пар взуття використовують спеціальні тримачі, або укладають в коробку, не порушуючи форму.

  4. Охайне чоловіче взуття визначається цілими носками. Простий спосіб зберегти їхню ідеальну форму до наступного сезону – щільно набити туфлі зсередини газетою або іншим папером.

  5. Кофри та органайзери призначені тільки для м'якого взуття з еластичних матеріалів, форма якого легко відновлюється (сандалії, балетки, кеди та ін.).

  6. Для довгих халяв використовуються спеціальні вставки. Якщо немає можливості їх придбати, просто зверніть картон у рулон потрібної товщини, і помістіть його в середину халяви. Таким чином, вам не доведеться «переламувати» чоботи.

Дотримуючись таких правил можна зберегти презентабельність взуття на кілька сезонів.

Коментарі