0
0
0

Як зберегти підошву білосніжною

Як зберегти підошву білосніжною


Як зберегти підошву білою

Біла кайма підошви улюблених кросівок стильно виглядає з будь-яким комплектом одягу. Вона робить образ яскравішим і свіжішим. Але темні плями, що поступово покривають взуття, розчаровують. Тому багато хто воліє купити кросівки темних відтінків, вважаючи світлі моделі менш практичними.

Так, біла підошва вимагає до себе більшої уваги, але це не привід відмовлятися від пари, що сподобалася. Пропонуємо вам мінімум 3 перевірені способи, які допоможуть очистити більшість забруднень і повернути виробу його початковий колір.

Делікатні способи очищення білого взуття

Відбілити кеди чи мокасини підручними засобами досить легко. Але потрібно запастись терпінням і виконувати роботу акуратно, щоб не пошкодити взуття. Важливо брати до уваги не тільки матеріал самої підошви, але також:

  • якість та тип верху виробу;

  • наявність декоративних прикрас та фурнітури на ньому;

  • ступінь забруднення та природу його появи. Гума може змінювати відтінок, якщо на неї часто діють високі температури: сушіння взуття за допомогою опалювальних приладів або під прямим сонячним промінням. У такому разі доведеться скористатися спеціальним барвником. Купити пасту для білого взуття чи очищувач можна тут.

Для чищення рекомендуємо застосовувати щітки з м'якою або середньої тверді щетиною. Також підійде ватний спонж або поролонова ганчірка.

Меламінова губка на допомогу

За рахунок особливостей своєї будови меламіновий спонж працює як гумка. Він ефективно усуває забруднення різного роду, не пошкоджуючи поверхні самої підошви. Цей спосіб є найлегшим, але не варто заходити губкою на матеріал верху взуття. Це може призвести до появи плям та потертостей.

Зубна паста та харчова сода

Делікатне відбілювання білого взуття вам гарантовано. Тим більше, що в даному випадку можна експериментувати та використовувати перераховані засоби як окремо, так і з'єднавши їх разом. Все залежить від рівня забруднення. Тільки уникайте застосування кольорової зубної пасти.

Кисневий порошок

Ще один тренд сучасності, який допоможе вашому взуттю зберегти білий колір:

  • розвести порошок за інструкцією невеликою кількістю окропу;

  • почекати, доки розчин охолоне до безпечної температури;

  • змочити в ньому поролонову губку чи щітку та обробити всю поверхню підошви.

Важливо не ставити взуття в гарячу воду. Це лише погіршить ситуацію.

Поради для любителів білого

Після закінчення роботи не забудьте ретельно видалити залишки очищувача з поверхні підошви. Обов’язково просушіть взуття в приміщенні, що добре провітрюється, при кімнатній температурі.

Для того, щоб закріпити результат своїх зусиль, рекомендуємо:

  1. Не наносити на білу поверхню агресивних побутових засобів. Віддавайте перевагу безфосфатним порошкам, соді, милу і т.д.

  2. Купити водовідштовхуючий спрей, який систематично наноситься на кросівки для попередження вбирання рідкого бруду.

  3. Не періть вироби у пральній машині за високої температури.

Купити кросівки онлайн в Україні завжди приємно, але відновити свою улюблену пару набагато цінніше!

Коментарі